La Ratafia, és un licor dolç típic de la Catalunya rural, molt apreciada com a aperitiu i digestiu.
La Ratafia de l’Ermità dels Pirineus és un licor elaborat a partir d’una recepta del segle XVIII transcrita dels arxius caputxins per Fra Valentí Serra de Manresa, entusiasta estudiós de les plantes medicinals, herbes i espècies i les seves aplicacions remeieres i culinàries.

Es tracta d’una ratafia, de tradició catalana, elaborada per la maceració en aiguardent de vi de les 17 plantes aromàtiques i fruites que composen la recepta original. La seva graduació és de 26% vol d’alcohol i el contingut en sucre de 250 grams per litre.
Segurament ens trobem davant la recepta de ratafia catalana més antiga, fins ara coneguda, elaborada amb una gran cura a les instal·lacions de Licors Portet de la Pobla de Segur, de tradició ininterrompuda des de l’any 1883.
Ampolla de vidre de 500 ml.
La Ratafia de L'Ermità ha estat guardonada amb la Medalla de Plata 2017 del Catavinum World Wine & Spirits Competition i la Medalla d’Or del certamen Topwine 2017.
També ha obtingut 90 punts a la prestigiosa Guia Peñín 2017 de vins i licors.
Llegeix mésMostrar menys
Deixeu una ressenya